Gevelisolatie

Gevelisolatie


Gevelisolatie is een effectieve manier om uw woning te isoleren. Dit wordt gedaan door het plaatsen van een isolatieplaat tegen de buitenzijde van de gevel. Uw woning isoleren geeft een aanzienlijk hoge isolatiewaarde. Zo krijgt de woning niet alleen een geheel nieuwe uitstraling, maar zorgt het ook voor een aangenamere woonomgeving.

Waarom gevelisolatie?

Via de buitenmuren van uw woning kan er flink wat warmte verloren gaan. Met gevelisolatie isoleert u de muren van uw woning. Gevelisolatie is duurzaam, milieuvriendelijk en zorgt voor een aanzienlijke besparing op uw maandlasten. Dit is terug te zien in het energielabel.

Werkwijze gevelisolatie

Het isoleren van de buitenmuur vraagt om vakwerk en komt daarom vrij precies. Wij geven u advies op maat. Daarvoor zoeken wij alles van A tot Z uit én maken wij een ontwerp op basis van uw wensen. Daarna kunnen we bezig met de uitvoering.

Als eerste wordt de isolatielaag aangebracht door middel van lijmmortel. Daarna wordt de stuclaag met een kunststof wapeningsgaas geplaatst, dit is een versterking tussen het pleisterwerk en de isolatie. Voor de afwerking zijn er diverse mogelijkheden:

Sierpleister

Dit is de meest voorkomende afwerking als het gaat om gevelisolatie. Zo wordt de gevel eerst geïsoleerd met tempex platen. Daarna wordt de gevel afgewerkt met sierpleister. Hierbij zijn er oneindig veel mogelijkheden wat betreft de kleur, de vorm en de structuur. Het voordeel van sierpleister is dat het bescherming biedt tegen alle weersomstandigheden.

Steenstrips

De steenstrip is een innovatief systeem dat eenvoudig wordt verlijmd op het isolatiemateriaal. Het is gemaakt van echte bakstenen waardoor de authentieke uitstraling van de woning wordt behouden. De steenstrips zijn te verkrijgen in allerlei soorten en maten. Dit is ideaal bij zowel het renoveren van de gevel als de binnenwand in de woning. Kortom een uniek systeem!

Voorwaarden gevelisolatie

Het isoleren van de buitengevel zorgt voor een geheel nieuwe uitstraling van de woning. Daarom is het van belang om te kijken of dit bij uw woning mogelijk is. Dit kan verschillen wanneer het alleen om de buitenmuur gaat of ook om de gevel. In het laatste geval kunt u er voor kiezen om uw woning op een andere manier te voorzien van isolatie. Dit kan door middel van spouwmuurisolatie of een voorzetwand. Bij monumentale panden zal hiervoor een vergunning aangevraagd moeten worden.

Voordelen gevelisolatie

Het isoleren van de buitengevel zorgt voor veel voordelen. Hierbij kunt u denken aan:

  • Het verkrijgen van een geheel nieuwe uitstraling
  • Aanzienlijke besparing op de maandlasten
  • Bescherming tegen de meest extreme weersomstandigheden
  • Een comfortabele woonomgeving